about fragile

WIJ ZIJN FRAGILE

Fragile staat voor modieuze, duurzame zwangerschapskledij, ontworpen in Antwerpen

Fragile is een Belgisch label dat mode maakt voor zwangere vrouwen. Je herkent een vrouw die Fragile draagt aan haar elegante, vrouwelijke look. Ze voelt zich comfortabel in haar kleding en straalt dit ook uit. De Fragilevrouw durft dan ook originele prints te dragen en is niet bang van kleur. De collectie voorziet een complete look: jurkjes, broeken, tops, shorts, knitwear, handschoenen, jassen, pyjama’s, panty’s, … Ook is het kleurenpalet binnen een collectie zo op elkaar afgestemd dat alle stuks gemakkelijk combineerbaar zijn, waardoor je verschillende looks kan creëren met een beperkt aantal stuks.

Bij Fragile vinden we pasvorm, comfort en kwaliteit heel belangrijk. Daarom maken we al meer dan 20 jaar onze patronen zelf en wordt alles in ons eigen atelier uitgetest voor het in de winkel belandt. We werken met kwalitatieve materialen waardoor je lang plezier hebt van je Fragilestuks, ook na je zwangerschap. Op deze manier proberen we een steentje bij te dragen aan meer duurzame mode.

Geschiedenis
Nathalie Vleeschouwer richtte Fragile op in 1990 met een kleine collectie zwangerschapskleding. Zelf was ze amper 22 jaar, maar ze wist exact wat ze wou: praktische mode aanbieden die zwangere vrouwen mooi en sensueel maakt. De ronde buik, volle boezem, kortom het toppunt van vrouwelijkheid moest benadrukt worden. Hiermee onderscheidde Fragile zich van de tentjurken en overalls die op dat moment het beperkte aanbod zwangerschapskledij domineerden.

Het bedrijf Natale
In het modehuis Natale zijn 2 collecties ondergebracht: Fragile & Nathalie Vleeschouwer. Beide zijn de creatieve geesteskinderen van Nathalie Vleeschouwer. Dagelijks zijn een 40-tal mensen voor en achter de schermen actief, van patroonmaakster tot webmaster. Door zo min mogelijk werk uit te besteden, wordt ervaring gebundeld en zijn alle processen goed controleerbaar.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Respect voor mens, milieu en maatschappij vormen een belangrijk onderdeel van de normen en waarden bij Natale. Onze producten worden gemaakt zonder kinderarbeid, onder aangename werkomstandigheden en met een eerlijk loon. Omdat het creatieve, het commerciële en het administratieve team onder één dak gehuisvest zijn in Antwerpen, blijft de impact op het milieu beperkt. Ook in de rest van de productieketen proberen we de impact op het milieu te minimaliseren. Daarom houden we het grootste deel van de productie nu al meer dan 20 jaar in België. De productie buiten Europa wordt meermaals per jaar door onszelf gecontroleerd.

 

CARE INSTRUCTIONS
As a leading brand in Maternity fashion, Fragile guarantees women to look fabulous and fashionable without any lack of comfort.

By using jersey fabric and by creating a perfect shape, Fragile assures her clothes to be extremely comfortable. Consequently, this clothing is worn frequently and therefore washed a numerous amount of times. Needless to say, it is very important to handle and wash your clothes with care and to consult the attached fabric care symbols.

Please find below some additional washing advice:

 • Make sure to consult and apply the fabric care symbols
 • Do not use fabric softener
 • To maintain colours we can recommend using a wool detergent
 • Do not overmeasure the amount of detergent
 • Viscose is a natural product and more delicate then cotton; therefore, we advise to wash viscose carefully at a maximum temperature of 30°
 • Consider to use a wool wash program and a separate laundry bag for extra protection
 • By sudden pilling, a pilling clipper can be used

WASADVIES

Fragile staat garant voor het modieus kleden van de vrouw en dit zonder afbreuk te doen aan comfort.

Met behulp van jersey stoffen, zorgt Fragile ervoor dat haar kledij door haar perfecte snit uiterst comfortabel zit en aanvoelt. De kleding wordt dan ook vaak intensief gedragen wat resulteert in veelvuldige wasbeurten. Hierbij is het zeer belangrijk om de kleding met zorg te behandelen en de voorziene wasvoorschriften te consulteren.
Hieronder geven we graag bijkomend nog enkele wasadviezen:

 • Volg telkens de wasvoorschriften, aangegeven in de kleding.
 • Gebruik geen wasverzachter voor kleding.
 • Ter behoud van kleuren is het aan te raden te wassen met een wolwasmiddel.
 •  Gebruik geen overvloed aan wasproduct, aangezien dit kleuren kan doen vervagen.
 •  Viscose is een natuurlijke stof en is gevoeliger dan katoen: wij raden dan ook aan deze voorzichtig machinaal te wassen op maximum 30°.
 •  Gebruik zo nodig het wolwasprogramma en een waszakje voor extra bescherming
 •  Bij eventuele opwolling of pilling kan een pluizentondeuse worden gebruikt.

 

contact: pr@fragile.be

FRAGILE

NEWS FROM FRAGILE
FIND STORES
map of the world