Maternity fashion from Antwerp, Belgium
Dressing precious moments since 1990
95% made in Antwerp
FREE SHIPPING ON ORDERS OVER 100,-
 • Nederlands
 • FAQ

  FAQ

   

  Vragen over Fragile 

   

  1.  Waarvoor staat Fragile?

  Fragile staat voor mooie zwangerschapskledij, modisch en stijlvol zonder in te boeten aan comfort. de Belgische ontwerpster Nathalie Vleeschouwer richtte Fragile op in 1990 met een kleine collectie zwangerschapskleding. Zelf was ze amper 22 jaar, maar ze wist exact wat ze wou: praktische mode aanbieden die zwangere vrouwen mooi maakt.

   

  1.  Waar kan ik de collecties van Fragile kopen?

  De collectie wordt verkocht door de mooiste multibrandstores wereldwijd, daarnaast hebben we ook een eigen flagshipstore in Antwerpen en een webshop. Vind alle info onder ‘sales points’.

   

  1.  Doen jullie aan massaproductie?

  Nee, onze oplages zijn beperkt en bijproductie is eerder uitzonderlijk. Dat maakt dat soms iets heel snel uitverkocht is en dat is dan jammer, maar het zorgt er ook voor dat de looks origineel blijven.

   

  1.  Wie maakt mijn kleren van Fragile?

  Nathalie Vleeschouwer is de hoofdontwerpster binnen een klein creatief. Elk ontwerp wordt van A tot Z door ons team uitgewerkt. We streven naar vertrouwensrelaties met al onze leveranciers en fabrikanten en daarin is transparantie essentieel. We bezoeken onze partners dan ook geregeld op de werkvloer, zodat we echt weten met wie we samenwerken.

   

  1.  Waar vindt de productie plaats?

  Alles wordt in België gemaakt! Vroeger produceerden we ook in andere Europese landen, maar sinds de Coronacrisis hebben we de radicale beslissing genomen alleen nog in België te produceren. Dat is niet alleen duurzamer, maar ook beter voor onze economie.

   

  1.  Ik ben winkelier en wil Fragile verdelen, wie contacteer ik?

  Je kan ons sales team contacteren op [email protected]

   

  1.  Ik hou van de Fragilestijl, maar ben niet (meer) zwanger, wat nu?

  Sowieso kan je je Fragilestuks nog een hele tijd doordragen na de zwangerschap. Ook zonder babybuikje ben je welkom om Fragile te shoppen. Daarnaast hebben we nog een tweede lijn: hetzelfde team als Fragile ontwerpt namelijk ook de prachtige damescollectie, ‘Nathalie Vleeschouwer’! Neem een kijkje op www.nathalievleeschouwer.be 

   

   

  Vragen over de Fragile Webshop 

   

  1. Kan ik telefonisch of per e-mail een bestelling plaatsen?

  Je kan telefonisch of per e-mail geen bestelling plaatsen, maar onze klantendienst helpt je graag via mail of telefonisch verder: [email protected] en (0032) 03 202 50 73.

   

  1.  Hoeveel bedragen de verzendkosten? 

  Verzending binnen de BeNeLux kost €5 en is gratis voor orders vanaf €100. 

  Verzending naar Frankrijk, Duitsland en UK kost €10.

  Verzending naar andere EU-landen: €15.

  Voor verzending naar niet EU-landen: contacteer [email protected]

   

  1. Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

  Je bestelling wordt verzonden binnen 5 werkdagen na ontvangst van betaling. Je krijgt een email wanneer je order onze winkel verlaten heeft. Afwijkingen op basis van locatie van de bestemmeling zijn mogelijk. 

   

  1. Wat zijn de leveringsmogelijkheden? 

  De levering van je bestelling gebeurt via UPS op een adres naar keuze.

   

  1. Wat als ik niet thuis ben op het moment van levering?

  Ben je niet thuis, dan steekt de bezorger een briefje in je bus met het adres waar je je bestelling kan ophalen. Je neemt best het briefje mee naar het afhaalpunt. De bezorger zal dus niet het pakketje voor de voordeur achterlaten als je er niet bent.

   

  1. Welke betaalmiddelen kunnen gebruikt worden?

  Bancontact, Visa en Mastercard. 

   

  1. Is mijn betaling veilig?

  Dankzij onze betaalpartner Ingenico beschikken we over een veilig en betrouwbaar betaalsysteem waardoor je er zeker van bent dat de betaling veilig verloopt. Je betaalgegevens en creditcardinfo worden enkel gebruikt voor de betaling en worden nooit vrijgegeven aan andere partijen.

   

  1. Hoe kan ik mijn artikel retourneren?

  Retours kunnen binnen de 14 dagen na levering en dienen te voldoen aan een aantal voorwaarden:

  - in onberispelijke toestand

  - in de oorspronkelijke verpakking inclusief de hangtag met productinfo

  - niet gedragen of gewassen

  - volledig (samen met alle bijhorende items, zoals ceintuur ed.) 

  - vergezeld van de originele verkoop factuur (waarvan de Klant een kopie behoudt)

  - vergezeld van een volledig ingevuld retourdocument.

  Retours kunnen via UPS verstuurd worden met het voorziene retourlabel (in België) of persoonlijk binnengebracht in de Fragilewinkel in Antwerpen.

   

  1. Hoe word ik terugbetaald als ik het artikel retourneer?

  De terugbetaling gebeurt op de manier waarop je betaalde. Betaalde je online met een betaalkaart of via overschrijving dan krijg je het geld teruggestort. Betaalde je met een kredietkaart, dan nemen we contact met je op en wordt het bedrag op je kredietrekening teruggestort. 

   

  1.  Wat als ik een artikel wil ruilen?

  Voor een omruiling moet altijd een nieuwe bestelling geplaatst worden op de webshop. Het artikel dat geretourneerd wordt, zal terugbetaald worden na correcte ontvangst. 

   

  1. Wat zijn de terugbetalingsvoorwaarden?

  Enkel als het geretourneerde artikel voldoet aan alle beschreven voorwaarden (zie punt 8 en de uitgebreide shipping voorwaarden) komt een artikel in aanmerking voor terugbetaling. Artikels die niet aan deze voorwaarden voldoen, worden teruggestuurd naar de klant. 

   

  1. Door wie worden de retourkosten betaald ?

  België

  Een retourlabel kan online gratis aangemaakt worden.

  Buitenland

  De klant betaalt de retourkosten zelf bij het versturen van het pakket. Er wordt geen retourlabel voorzien. 

   

  1. Wat in geval van een beschadigd of foutief geleverd product ?

  Indien je ander product ontving dan je bestelde of het product beschadigd toekwam, vallen de retourkosten ten onzer laste.

   

  1. Hoe vallen de maten?

  De maten die gebruikt worden zijn Belgisch en vallen eerder ruim. Raadpleeg ook onze sizechart of contacteer onze klantendienst bij twijfel. 

  XS = EU 34

  S = EU 36

  M = EU 38

  L = EU 40

  XL = EU 42

  XXL = EU 44

   

  1.  Kan ik een cadeaubon kopen via de webshop?

  Nee, sorry! Cadeaubons kan je wel aankopen in de brandstores en kunnen ook alleen in de brandstores gebruikt worden, niet op de webshop. 

   

  1.  Kan ik een aankoop als cadeau laten verpakken?

  Dat doen we met veel plezier! Vraag er gerust naar in het vakje ‘opmerkingen’ wanneer je de bestelling plaatst. Specifieke vraag? Mail eerst even naar [email protected] 

   

  Antwoord niet gevonden? Mail [email protected] 

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »